Press Release

Brinjas Evakueringssystem på Hangar 5 i Bromma

Brinja presenterar stolt en referensfilm framtagen tillsammans med NCC och projektet Hangar 5 i Bromma. Filmen går igenom hur Brinjas tjänster och system använts för att förbättra och säkerställa ett modernt bygge. Genom engagemang och driv från båda involverade parter har man sett ett lyckat resultat vid installationen av evakueringssystemet. Ett dynamiskt sätt att digitalisera och förändra byggindustrin och introducera medarbetare för en smidig lösning.

25/1/2023
“Det är ju svårt att utrymma en byggarbetsplats som är så föränderlig. Det händer grejer hela tiden, det kommer upp en ny vägg, imorgon kommer det inte alls se likadant ut”

- Harald Stjernström, Projektchef NCC

“Hangar 5 är ett intressant projekt med tuff infrastruktur då det är ett så pass stort byggprojekt med en levande arbetskultur. Det finns alltid utmaningar med våningar som ligger under jord eller med tjock betong samt där mobiluppkoppling ej når, men här har det varit kul att se oss nå fram utan problem”

- Anna Rundgren, Growth Manager Brinja

“Hangar 5 är ett speciellt projekt, det är likt en mindre stad som växer fram. Det har varit ett varierande och utmanande projekt där inget är de andra likt. När jag ser filmen vi gjort ihop med Harald och NCC känner jag stolthet och att det har varit värt allt det hårda arbetet. Sen att få arbeta med en kund som ser värdet i det man gör är otroligt värdefullt”

- Axel Sjögren Holtz, CTO Brinja

Detta är ett stort projekt på över 83000m2 med handelslokaler, kontor och hotell. När Brinja var på plats och filmade var det 440 medarbetare på plats, dock har över 3500 personer varit inblandade under projektets gång. Genom att arbeta med en digital lösning har det varit enkelt att involvera de som är på tillfälligt besök på arbetsplatsen i den befintliga säkerhetsplanen. I filmen lyfter Harald fram hur systemet underlättat och effektiviserat för Hangar 5 vid eventuell utrymning eller evakueringsdrill samt hur systemet passar både stora och mindre projekt. 

Infrastrukturen på ett sånt här stort projekt är svårt, det består av flera våningar, en del under jord och tjocka betongväggar och att få en digital lösning har tidigare inte gett resultat. Brinja nyttjar den befintliga infrastrukturen för att koppla upp sig i belysningen och signalerar att evakuering pågår. Det är enkelt att installera, smidigt att använda och lätt att registrera nya medarbetare, något vi på Brinja är oerhört stolta över att ha utvecklat. Detta är en tjänst som är den första i sitt slag och vi planerar att vara ett föredöme i branschen genom ständig produktutveckling.

Detta är ett samarbete som vi ser fram emot och som kommer fortlöpa och utvecklas med tidens gång. Genom bra kommunikation och feedback förfinar Brinja ständigt systemet efter NCCs önskemål och visioner.

Se intervjun med Harald i videon nedan:

Kontakt

Vill du veta mer om denna nyhet eller bara ta kontakt? Klicka här.
Tillbaka