Press Release

Brinjas tjänster på Kineum

Sedan november 2020 har Brinjas enheter varit installerade på NCCs projekt, Kineum i Gårda, Göteborg. Enheterna har skapat en säkrare arbetsplats, samlat in data och hjälpt till att sänka CO2 utsläppen.

25/1/2023

Sedan november 2020 har Brinjas enheter varit installerade på NCCs projekt, Kineum i Gårda, Göteborg. Enheterna har skapat en säkrare arbetsplats, samlat in data och hjälpt till att sänka CO2 utsläppen. Tjänsterna som används är:

  • Evakueringssystem
  • CO2 kontroll, för att styra belysningen
  • Sensorer som mätt: Temperatur, Relativ luftfuktighet, Damm, Buller och Aktivitet

 

Under tiden har det även genomförts testprojekt där det kopplats upp värmefläktar för att automatisera styrningen. Målet med projektet är att få en stabil värme kring 20 grader, resursoptimering för att sänka elförbrukning och i långa loppet minska CO2-utsläppen.

 

Det har genomförts test-evakuering av hela byggnaden där ca 200 medarbetare deltog. De digitala evakueringssystem skapade en effektiv och säker utrymning för alla på byggarbetsplatsen.

 

Via sensorerna har det mätts var 15:e minut sedan projektstart, nov 2020. Det är en stor mängd datapunkter som ger underlag för uttorkning av byggnaden. Det har även skickats varningar när dammnivåer eller buller överstigit uppsatta tröskelvärden.

 

Vi är nu inne på upploppet av detta projekt (inflytt hösten 2022) och har verkligen uppskattat samarbetet med teamet på Kineun. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med dom som vi lärt känna, i framtida projekt för att digitalisera byggbranschen!

Kontakt

Vill du veta mer om denna nyhet eller bara ta kontakt? Klicka här.
Tillbaka