Press Release

Brinjas tjänster på Skanska, projekt Citygate Göteborg

När Skanska bygger Nordens högsta kontorshus Citygate Göteborg, använder de flera av Brinjas tjänster; Evakueringssystem, Ljuskontroll och Kvalitetsmätningar.

25/1/2023

När Skanska bygger Nordens högsta kontorshus, använder de flera av Brinjas tjänster;

- Evakueringssystem

- Ljuskontroll

- Kvalitetsmätningar

Huset är ett nytt landmärke för Göteborg Stad. Det är ett komplext projekt med sina 36 våningar och 144 meter högt och kommer stå klart sommaren 2022 efter fyra års bygge. Att bygga höghus kräver extra förarbete och kompetens, något Brinjas tjänster är med och bidrar till att effektivisera. Tack vara de digitala systemet har arbetsledarna kontroll över de olika delarna på byggarbetsplatsen och kan arbeta proaktivt.

“Citygate är de största hittills! Det är helt klart en utmaning, men det är kul.”

säger David Salomonsson som är Platschef/Produktionschef på Citygate. Genom ett testprojekt Brinja hade ihop med Skanska 2018 fastnade David för det heltäckande evakueringssyetemet som är uppkopplat i den befintliga bojbelysningen. Detta resulterade i att David är Brinjas första kund, så det är extra kul att få följa med honom till hans nästa projekt och att ständigt utvecklas ihop.


“Vi kan få bra indikeringar på om något inte står rätt till där ute på bygget”

säger Jeff Stridsberg om är Blockchef logistik på Citygate. Via Brinjas Kvalitetsmätningar, får de realtidsdata och digitala varningar om något tröskelvärde överstigs eller understigs. På så sätt kan de arbeta preventivt för att undvika kritiska problem i byggnaden samt arbetsmiljön för medarbetarnas hälsa.


Kontakt

Vill du veta mer om denna nyhet eller bara ta kontakt? Klicka här.
Tillbaka