Press Release

Diab blir första industrikunden att införa Brinjas kvalitetsmätningar 

Brinja och Diab startar upp nytt samarbete i Diabs fabrik i Laholm. Diab är ledande inom kärnmaterial till olika typer av sandwich-kompositlösningar. Idag finns Diabs högpresterande kärnmaterial i applikationer över hela världen, i industrier som vindkraft, marin, flyg och transport.

25/1/2023

Brinja och Diab startar upp nytt samarbete i Diabs fabrik i Laholm. Diab är ledande inom kärnmaterial till olika typer av sandwich-kompositlösningar. Idag finns Diabs högpresterande kärnmaterial i applikationer över hela världen, i industrier som vindkraft, marin, flyg och transport.

I detta samarbete har Diab valt att installera Brinjas kvalitetsmätningar i fabriken i Laholm för att säkra kvaliteten av produktionen och arbetsmiljön för medarbetarna. Man har valt att använda sig av följande mätvärden: damm, luftfuktighet, temperatur och rörelse. Mätvärdena analyseras fortlöpande och ger unik kunskap för att förbättra och driva utvecklingen framåt.

Samarbetet inleds i april 2021 och kommer att pågå under cirka 1 år.

“Vi på Diab strävar alltid efter bästa förhållanden för våra medarbetare och högsta kvalitet på våra produkter. Genom Brinjas innovativa kvalitetsmätningar får vi ännu bättre förutsättningar att kunna utveckla och förbättra vår produkt och produktionsmiljö” säger Anders Svensson, VD på Diab AB i Laholm.

“Brinja har hämtat inspiration från smarta hem system, men anpassat robusta produkter och tjänster för byggindustrin. Nu bryter vi ny mark i tyngre tillverkningsindustrin där vi sen en tid tillbaka sett att våra produkter och tjänster fyller flera behov. Vi ser mycket fram emot vårt nya samarbete att analysera produktionsmiljö så att Diab kan ta datadrivna beslut och arbeta proaktivt” säger Xavier Leon, VD på Brinja.

Målet är att säkra produktionen och arbetsmiljön

Genom Brinjas kvalitetsmätningar kan Diab säkra kvaliteten av produktionen och arbeta proaktivt med arbetsmiljön för medarbetarna i fabriken. Mätningarna sker via Brinjas trådlösa enhet med inbyggda sensorer. Detta ger flexibla mätningar precis där Diab önskar. Insamlingsfrekvens av mätpunkter kan varieras efter behov, från flera gånger i minuten till var 15:e minut. Diab kan förebygga skador eller risker genom att få varningar via Brinja App om de uppsatta tröskelvärdena är på väg att överskridas. På så sätt kan Diab arbeta proaktivt och fokuserat där det behövs via Brinjas automatiserade system.

Om Brinja

Brinja är ett innovativt teknikföretag som arbetar för en säker, hållbar och effektiv byggindustri och nu även tillverkningsindustrin. Med fokus på ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet arbetar Brinja för att bygga ett hållbart samhälle. Sedan januari 2018 har Brinja haft kunder från byggbranschen (NCC, Skanska och Peab) och genom feedback har man lyckats effektivisera ett flertal områden kring byggprocessen. Genom Brinjas tjänster får företagen en tryggare arbetsmiljö och kan säkra byggprojekten, de slipper manuella processer då det är automatiserat och sköts digitalt. Idag har Brinja vuxit och utvecklats och kan nu erbjuda dessa tjänster:

⦁ Evakueringssystemet

⦁ Kvalitetsmätningar

⦁ Ljuskontroll

Om Diab

Diab är världsledande inom utveckling, tillverkning och försäljning av kärnmaterial till olika typer av sandwich-kompositlösningar som gör kundernas produkter starkare, lättare och smartare. Diabs kärnmaterial används bland annat till vingar i vindkraftverk, vid tillverkning av båtar, flygplan, tåg och bussar samt inom byggnadskonstruktion.  Diabs material kännetecknas av en unik kombination av låg vikt och hög hållfasthet, isoleringsförmåga och kemisk resistens. Genom att minska den färdiga produktens vikt och behovet av underhåll bidrar Diabs material till att minska energiförbrukning och miljöpåverkan genom produktens hela livscykel.

Idag är Diab en av världens största tillverkare av strukturella kärnmaterial med en omsättning på ca 1,9 miljard SEK och 1 300 medarbetare. Med 7 strategiskt placerade tillverkningsenheter och 14 försäljningsbolag runt om i världen är Diab väl positionerat för att erbjuda sina globala kunder service på lokal nivå. Företagets filosofi är att samarbeta med sina kunder, inte bara med material av hög kvalitet utan också med en rad supporttjänster som innefattar processutveckling, strukturell design och utbildning. Diab ägs av Ratos AB och är medlem i UN Global Compact.

Kontakt

Vill du veta mer om denna nyhet eller bara ta kontakt? Klicka här.
Tillbaka