Vi är Brinja

Brinja skapar intelligenta byggarbetsplatser likt smarta hemsystem men framtaget just för produktionen av nya byggnader. Bolaget är dedikerat och passionerat för att förbättra säkerhet, effektivitet och hållbarhet på byggnadsarbetsplatser.

Allt startade 2016 med en idé om att använda radar för att göra byggarbetsplatser säkrare. I utvecklingen av detta uttryckte våra kunder istället problem med evakueringar samt andra områden och vi ändrade snabbt fokus. I maj 2017 föddes första prototypen av vårt evakueringssystem som snabbt implementerades på en arbetsplats – och vi har inte slutat utveckla och förbättra våra produkter sedan dess.

Sedan januari 2018 har vi haft betalande kunder från byggbranschen så som NCC, Skanska och Peab. Våra ambitioner är höga och vi står nu inför en otrolig tillväxtresa.

Genom  våra kunders feedback har vi lyckats effektivisera ett flertal områden kring byggprocessen. Med våra tjänster blir byggarbetsplatsen tryggare och säkrare och manuella processer sköts istället digitalt med automation. Idag har vi vuxit och utvecklats tillsammans med våra kunder och kan nu erbjuda dessa tjänster:

  • Heltäckande evakueringssystem
  • Smarta kvalitetsmätningar
  • Energisparande ljuskontroll
  • Automatiserad betongmätning

Klicka på hexagonerna för att se mer om vilka vi är och varför vi gör det vi gör!

Håll muspekaren över hexagonerna för att se mer om vilka vi är och varför vi gör det vi gör!

Syfte

Mission

Vision

Värderingar

Brinjas syfte

Vårt syfte är att hålla arbetare och arbetsplatser säkra

Brinjas vision

Vi vill se en värld där alla arbetsplatser är säkra, effektiva och hållbara

Brinjas mission

Vi finns till för att göra arbetsplatser säkra för alla genom att driva på förändring med digitalisering och konnektivitet

Brinjas värderingar

  • Vi är passionerade och brinner för det vi gör
  • Vi är ansvarstagande och hårt arbetande
  • Vi är gamechangers med mod
  • Vi tar inga genvägar när det kommer till kvalitet
Stäng

Priser & Erkännanden

Topp 50 Contech Startups 2023

Det här är de 50 mest lovande startupen 2023 som omdefinierar Contechs ekosystem.

Läs mer

Inission award 2022

I den spännande finalen tävlade tre starka bidrag om 1 miljon kronor i utvecklings- och tillverkningstjänster från Inission.

Läs mer

Ny Teknik 33-listan 2022

Ny Teknik listar 33 unga svenska teknikbolag som kommer att förändra sina branscher – inom allt från läkemedel till elflyg och ståltillverkning.

Läs mer

Framtidsbolag 2020

Ett av de 50 finalbolag valda för att göra upp om Årets startupbolad och Årets tillväxtbolag

Läs mer

Årets Elektronikföretag i Västsverige 2020

Brinja blev utsedda som årets elektronikföretag i Västsverige 2020. Priset delas ut av Elektronikindustriföreningen i Göteborg (EIG).

Läs mer

Swedish Embedded Award 2019

Swedish Embedded Award delas årligen ut till bästa konstruktioner inom embeddedteknik. 2019 gick priset till Brinja.

Läs mer

Hållbarhet

För oss på Brinja är hållbarhet en central del av vilka vi är och vad vi gör. Vårt mål är att skapa säkra och effektiva arbetsplatser och på så vis bidra till ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Vår affärsmodell är dessutom cirkulär och bygger på att vi hyr ut våra produkter istället för att sälja dem. På så vis kan vi enkelt återanvända, uppgradera och reparera våra produkter så att livslängden ökar med upp till fem år. Dessutom gör det att vi snabbt och enkelt kan få ut våra produkter till fler projekt och på så vis använda dem effektivt.

Vi bidrar konkret till att nå tre av FN:s hållbarhetsmål, se vilka och hur vi bidrar här nedanför.

FN:s hållbarhetsmål nr 7

Med vår ljuskontroll kan elförbrukningen för belysningen på byggarbetsplatsen minskas med upp till 85 %. Då byggindustrin står för 17 % av Sveriges elförbrukning kan Brinja bidra till att öka byggsektorns energieffektivitet väsentligt.

FN:s hållbarhetsmål nr 8

Våra tjänster bidrar till ökad säkerhet och trygghet på arbetsplatser men också ökad effektivitet. Eftersom vi enbart hyr ut våra produkter kan de enkelt repareras, uppgraderas och återanvändas.

FN:s hållbarhetsmål nr 9

Vi bidrar till att digitalisera och automatisera manuella processer på byggarbetsplatser. Brinja jobbar också med att påverka byggbranschen genom olika forum och lobbying.

Människorna bakom Brinja

Teamet

Erik Kullgren

Erik Kullgren

CFO
erik.kullgren@brinja.se
Felix Hulthén

Felix Hulthén

CTO
felix.hulthen@brinja.se
Car-El Williams

Car-El Williams

Mobile Application Developer
carel.williams@brinja.se
Richard Franck

Richard Franck

Production Manager
richard.franck@brinja.se
Lucas Karlsson

Lucas Karlsson

Software Engineer
lucas.karlsson@brinja.se
Erik Nygren

Erik Nygren

Assembly and service technician
erik.nygren@brinja.se
Darko Petrov

Darko Petrov

Assembly and service technician
darko.petrov@brinja.se
Frida Ekström

Frida Ekström

Accounting
hello@brinja.se

Samarbeten

#GbgConTech

Vi på Brinja älskar samarbete! Vi har därför varit med och tagit initiativ till #GbgConTech, ett nätverk där tech entusiaster och byggbranchen kan mötas. Målet är att skapa en unik plattform för att främja idéer och samarbeten inom bygg och teknik. Klicka på logotypen nedan för att läsa mer på hemsidan.

Håll Nollan

Samarbetsprojektet Håll Nollan har visionen om noll olyckor i byggbranschen, något som är självklart för oss. Därför var det inget svårt beslut att ansluta oss till detta grymma samarbete! Läs mer på deras hemsida, klicka på logotypen för att komma dit.